Başarılı Olmak İçin;

1. Rutinlerden kurtul
Okula giderken hep aynı yolu ve aynı kaldırımı mı kullanıyorsun? Öyleyse, bir değişiklik yap ve her gün rotanı değiştir. Bunu başka yerlere giderken de uygulayabilirsin. Yeni yollar keşfetmek,beyninin otomatik pilot sisteminden çıkmasını sağlayacak! 

2. Diğer elini kullan 
Yazıyı sağ elinle yazıyor, çantanı sol kolunda mı taşıyorsun? Tam tersini yapmaya ne dersin? Az da olsa sol elinle yazı yazmayı deneyebilir, diğer elinle dişini fırçalayabilir ve saçını tarayabilirsin. Bu şekilde beyninin farklı bölgelerini çalıştırmış olacaksın. 

3. Gözlerini kapat
Odana gir ve alacağın eşyayı gözlerini kapatarak bulmaya çalış. Bu şekilde dokunma duyunu geliştirmiş olacaksın. 

4. Görselliğe önem ver 
Beynimizin estetik algısı, gördüğümüz estetik şeyler kadar gelişiyor. Bu yüzden her gün güzel fotoğraflara ya da nesnelere bakmaya çalış.

5. İşlerini farklı sırayla yap 
Eve geliyorsun, televizyon izliyorsun, yemek yiyorsun, arkadaşlarınla buluşuyorsun, ödev yapıyorsun ve yatıyorsun… Tüm bunları her gün aynı sırayla yapıyorsun. Bu yüzden eve gidince ne yapacağını düşünmüyorsun bile! Öyleyse, bu durumu biraz farklılaştır ve bu işlerin sırasını boz. Böylece zihnine bir sonraki anı düşünmesi için fırsat vermiş olacaksın.